gototopgototop
Bouwkundige Inbouw luchtwassers de beste oplossing

inbouwluchtwasser

Er worden steeds vaker biologische luchtwassers toegepast. Deze zijn veel groter dan de conventionele chemische luchtwassers. Ook worden de welstandseisen strenger, zodat er geen losse luchtwasser achter de stal geplaatst mag worden. Dit alles leidt ertoe dat de luchtwassers steeds vaker in de stal ingebouwd moeten worden. Genugten Agri B.V. heeft een efficiënt systeem ontwikkeld om de luchtwassers van de verschillende leveranciers in de stal te integreren.

 

Bij een geïntegreerde luchtwasser bestaat de vloer uit een houten balkconstructie of uit betonnen kanaalplaten. Vervolgens wordt de bodem voorzien van een dubbel laags polyester bekleding. Alle afvoeren en scheidingswanden worden waterdicht in de vloer geïntegreerd. De wanden worden waterdicht uitgevoerd met PVC panelen en eventueel extra geïsoleerd. Bij de luchtuitlaat worden polyester profielplaten toegepast. Om instroom van regenwater te voorkomen worden polyester dakgoten toegepast. Alle materialen zijn zeer duurzaam en worden waterdicht gemonteerd. Door de luchtwasser in het midden van de stal te integreren, kan enorm op de kosten van de luchtkanalen bespaard worden en zijn de totale kosten lager dan bij de toepassing van een externe luchtwasser.


Wit u ook advies hoe uw luchtwasser in de stal geïntegreerd kan worden, maak dan even een afspraak met een van onze adviseurs.

 

Eerder nieuws: