gototopgototop
GECO vloercoating met glasvezel sleuvenstrips

Geco vloercoating met glasvezel sleuvenstrips

Het is een veelvoorkomend probleem: versleten roosters en te brede sleuven. Zeker voor de voerbakken zijn de roosters op veel bedrijven versleten en worden door de dierhouderij keurende instanties vaak afgekeurd. De roosters vervangen is een zeer dure optie: de gehele binneninrichting moet immers uit en weer ingebouwd worden. Genugten Agri B.V. heeft hiervoor een zeer eenvoudige duurzame en betaalbare oplossing ontwikkeld.


Deze oplossing bestaat uit een 3-laags Epoxy GECO coating systeem wat op de versleten roosters aangebracht wordt. Voor het versmallen en verbeteren van de roostersleuven worden in deze coating aan een of aan beide kanten polyester hoekprofielen aangebracht. Deze profielen van glasvezel zijn zeer slijtvast en hechten middels de Epoxy coating zeer goed aan de betonroosters. Door deze behandeling zijn de roosters beter en krijgen een langere levensduur dan nieuwe roosters.

 

Zijn de spleten in uw betonroosters te breed? Wij hebben de oplossing.

Genugten Agri heeft namelijk haar eigen systeem ontwikkeld voor roosterrenovatie.

Voor:

- Oude roosters met ingesleten spleten;

- Roosters met te groot geproduceerde spleten;

- Óf alleen het meerlaags coatingssysteem voor bolle vloeren, nieuwe roosters en overige betonvloeren;

 

Mogelijk zelfs bij zeer oude roosters als deze technisch (constructief) nog in goede staat zijn.

 

Door middel van glasvezelkunststof (GFK) hoekprofielen in de spleet welke in een meerlaags coatingssyteem worden verwerkt kunnen oude roosters weer als nieuw worden opgeleverd.

De roosters worden eerst behandeld met GECO Reiniger om zuren en andere stoffen die de coating kunnen aantasten te verwijderen. Na het grondig reinigen dienen de roosters gedroogd te worden. De roosters mogen namelijk maar 4% vocht bevatten.

Na het reinigen wordt eerst een laag 2 componenten primer aangebracht. Deze eerste laag hecht zeer goed aan beton en zorgt dat de uiteindelijke coating nog beter houdt.

Als de primer gedroogt is kunnen de GFK hoeken worden aangebracht. Dit door middel van een speciaal ontwikkelde GEL Coating welke verdikt is en snel hard. Met een 17,5mm brede afstandshouder kunnen de spleten weer op de juiste maat worden gebracht.

Na het aanbrengen van de hoeken wordt de uiteindelijke coating aangebracht. De GFK hoeken worden in deze coating verwerkt zodat ze nog beter vast komen te zitten en een egaal oppervlak verkrijgen. Uiteindelijk wordt een stroef resultaat bereikt door het inzanden van de coating.