gototopgototop
Twinbuis black: 20 % meer warmteafgifte en uit voorraad leverbaar

Twinpipes zwart

Door de steeds grotere vraag naar de zwarte twinbuizen, heeft Genugten Agri B.V. besloten deze twinbuizen voortaan uit voorraad te gaan leveren. Hiermee kunnen ook de 4 lengten zwarte twinbuizen altijd binnen een week geleverd worden.

 

Twinbuizen worden altijd in circuits tegen de afdelingswanden of in de luchtkanalen gemonteerd. Daarbij kan het voorkomen dat men met de geplande circuits net niet genoeg warmte capaciteit kan monteren. Bij de montage van een extra circuit, zou de capaciteit met 30 tot 50 % verhoogd worden. Door de toepassing van zwarte twinbuizen kan de warmteafgifte van dezelfde installatie met 20% verhoogd worden. Hoewel de zwarte twinbuizen duurder zijn, wordt de totale installatie  per geïnstalleerde Kw toch goedkoper omdat de koppelingen en montagekosten even duur zijn.

Er worden steeds meer warmtepompen toegepast om energie uit de stallucht te halen. De warmte kan dan met twinpipes in de ruimte afgegeven worden. Bij een watertemperatuur van 50°C en een ruimtetemperatuur van 25°C hebben de twinpipes een warmteafgifte van 115 watt en de twinpipes-black geven 140 Watt per meter af. Bij een circuitlengte van 50 m, is de afkoeling van het water minder dan 5°C. De twinbuizen kunnen dus toegepast worden tot circuitlengtes van maximaal 100 m (afkoeling ca. 10°C) Door de toepassing van 28 mm twinbuizen kunnen deze circuitlengtes vergroot worden, maar dit blijkt in de varkenshouderijsector niet nodig te zijn. De 28 mm twinbuizen worden dan ook voornamelijk toegepast in slachtkuikenstallen.

Klik HIER voor de uitgebreide folder van de twinpipes

 

Eerder nieuws: