gototopgototop
Putten / Onderbouw PDF Afdrukken E-mailadres

1.1Mestafvoersysteem

Informatie over putten en de onderbouw van een stal:

Voordat begonnen kan worden met de putvloer van de stal, is bij de meeste projecten de aanleg van een rioolsysteem voor de mestafvoer noodzakelijk. Genugten Agri B.V. levert hiervoor een compleet pakket aan afvoerbuizen, afsluiters en hulpstukken, die voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Meer informatie over het mestafvoersysteem vindt u onder onderstaand tabblad.

Met regelmaat wordt voor de afvoer van de mest gekozen voor de aanleg van een rioolsysteem. Door middel van stoppen kan de mest van afzonderlijke afdelingen afgevoerd worden naar een pompput waar het verder wordt afgevoerd. Foto's van de aanleg van het mestafvoersysteem:

Na het aanbrengen van een mestafvoersysteem worden de putvloer en wanden gestort. Alle materialen zoals wapeningsnetten, staven, afstandshouders en de beton worden door Genugten Agri geleverd. Het storten gebeurd door vaste onderaannemers waar wij een lange en nauwe samenwerking mee hebben. De controle op de bouwplaats vindt plaats door uitvoerders van Genugten Agri zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Tevens leveren wij alle emissiebesparende putsystemen zoals het Genugten Agri Genu-Vac spoelgotensysteem. Andere systemen zijn onder andere het IC-V systeem voor vleesvarkens en het Sondag-systeem voor biggen. Dit zijn systemen waarbij schuine wanden in de mestkanalen worden geplaatst. Deze wanden zijn leverbaar in kunststof of betonnen uitvoering. Voor al uw groen-label systemen kunt u bij ons terecht.

Voor betonroosters heeft Genugten Agri haar eigen ontwikkelde Multirooster. Daarnaast levert Genugten Agri ook standaard betonroosters van gerenomeerde fabrikanten. Voor het renoveren van bestaande roosters en de spleetbreedte te verkleinen heeft Genugten Agri haar eigen systeem ontwikkeld. Door middel van glasvezelkunststof hoeken in een meerlaags coatingsysteem kunnen bestaande roosters worden gerenoveerd. Hieronder meer informatie:

Multirooster1

Multirooster:

Genugten Agri B.V. heeft een nieuwe betonrooster ontwikkeld voor de gehele varkenshouderij. De roosters voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, KOMO keur en hebben een stroefheid van minimaal 63 Leroux. De roosters voldoen aan de nieuwste huisvestings-eisenen VAMIL regels. 

Ministerie van Landbouw:

Wij hebben toestemming van het ministerie van landbouw om de wettelijk vereiste dichte gedeelten van roostervloeren voor maximaal 5% te voorzien van sleufjes van maximaal 10 mm breed. Twee tegen elkaar liggende roosters, voorzien van dichte delen, worden gezien als een afzonderlijk eiland als er een varken op kan liggen. De sleuven in de lengterichting mogen daarbij over de gehele lengte lopen.

De roosters hebben een standaard afmeting van Breedte 60cm x Hoogte 16cm. Ze zijn leverbaarin lengtes variërend van 80cm tot 310cm.Telkens oplopend met 10cm. Over dwars is er om de 10cm een sleuf.
 

Mogelijkheden:

20 mm voor roosters voor zeugen. 18 mm voor roosters voor opfokgeltenen vleesvarkens. 10 mm voor dichte gedeelten. Geheel dicht voor een combinatie van dichte gedeelten of voor centrale gangen. De breedte van de lange sleuf aan de zijkant is uitvoerbaar in 18 - 20 mm, of in dichte uitvoering. Dichte gedeeltes kunnen tevens van sleuven worden voorzien.Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: 

 

Producten Andersbeton (Veld-V beton)

Genugten Agri levert ook alle producten van Andersbeton (Veld-V beton): 

 

Voorbeeld foto's betonroosters:

spalt coatHet is een veelvoorkomend probleem: versleten roosters en te brede sleuven. Zeker voor de voerbakken zijn de roosters op veel bedrijven versleten en worden door de dierhouderij keurende instanties vaak afgekeurd. De roosters vervangen is een zeer dure optie: de gehele binneninrichting moet immers uit en weer ingebouwd worden. Genugten Agri B.V. heeft hiervoor een zeer eenvoudige duurzame en betaalbare oplossing ontwikkeld.

Deze oplossing bestaat uit een meerlaags coating systeem wat op de versleten roosters aangebracht wordt. Voor het versmallen en verbeteren van de roostersleuven worden in deze coating aan één kant polyester hoekprofielen aangebracht. Bij zeer brede sleuven kan dit ook aan twee zijden worden toegepast. De voorkeur geniet echter één zijde vanwege urine, mest en waterafvoer bij het reinigen. De profielen van glasvezel zijn zeer slijtvast en hechten middels de GECO floorcoating zeer goed aan de betonroosters. Sven van Genugten: “Een klant geloofde niet zo in de sterke chemische binding van de coating en de glasvezel strips, toen hebben we een hamer gehaald en geprobeerd de hoekprofielen eraf te slaan. Het resultaat was dat de er een hoek uit de beton brak en de strip nog vast zat.” Door de behandeling met het meerlaags coatingssysteem zijn de roosters beter en krijgen een langere levensduur dan nieuwe roosters. Voor:

  • - Oude roosters met ingesleten spleten;
  • - Roosters met te groot geproduceerde spleten;
  • - Óf alleen het meerlaags coatingssysteem voor bolle vloeren, nieuwe roosters en overige betonvloeren;


Mogelijk zelfs bij zeer oude roosters als deze technisch (constructief) nog in goede staat zijn.

Door middel van glasvezelkunststof (GVK) hoekprofielen in de spleet welke in een meerlaags coatingssyteem worden verwerkt kunnen oude roosters weer als nieuw worden opgeleverd.
 
De roosters worden eerst behandeld met GECO Reiniger om zuren en andere stoffen die de coating kunnen aantasten te verwijderen. Na het grondig reinigen dienen de roosters gedroogd te worden. De roosters mogen namelijk maar 4% vocht bevatten.
Na het reinigen wordt eerst een laag 2 componenten primer aangebracht. Deze eerste laag hecht zeer goed aan beton en zorgt dat de uiteindelijke coating nog beter houdt.
 
Als de primer gedroogt is kunnen de GFK hoeken worden aangebracht. Dit door middel van een speciaal ontwikkelde GEL Coating welke verdikt is en snel hard. Met een 17,5mm brede afstandshouder kunnen de spleten weer op de juiste maat worden gebracht.
 
Na het aanbrengen van de hoeken wordt de uiteindelijke coating aangebracht. De GFK hoeken worden in deze coating verwerkt zodat ze nog beter vast komen te zitten en een egaal oppervlak verkrijgen. Uiteindelijk wordt een stroef resultaat bereikt door het inzanden van de coating.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden:

 Foto's:

Naast putvloeren, putwanden en betonroosters kunt u bij Genugten Agri ook terecht voor overige betonwerkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan het storten van siloplaten, gangen e.d.

Het storten van bijvoorbeeld voerbunkers valt ook onder de werkzaamheden. Bij het storten van de gangen levert en installeert Genugten Agri ook de afvoergoten. Hieronder een aantal voorbeeld foto's:

 Neem direct contact op: