gototopgototop
Stalinrichting Varkens PDF Afdrukken E-mailadres

Informatie over stalinrichting

Dankzij jarenlange ervaring op een aantal grote varkensbedrijven waarbij wij direct betrokken zijn, zijn wij in staat een breed pakket aan stalinrichting te leveren met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Alle systemen worden op deze bedrijven doorlopend getest en verbeterd.

Voor meer informatie kunt u hier de volgende folders downloaden: Stalinrichting_Vleesvarkens.pdfStalinrichting_Zeugenhouderij.pdf

Dragende en guste zeugen

Voor de huisvesting van dragende en guste zeugen kunnen verschillende soorten roosters geleverd worden. Naast de bekende betonroosters kan voor de toepassing direct achter de zeug, voor een betere mestdoorlaat, gekozen worden voor stalen driekantroosters met of zonder mestklep of gietijzeren roosters. Ook is het mogelijk de betonroosters zo te leggen dat er een mestspleet achter de zeugen ontstaat. Voor de afdelingen met ligboxen hebben wij de saloonbox ontwikkeld. Het bijzondere aan deze voerligbox is dat deze voor alle toepassingen geschikt is. Voor de groepshuisvesting van zeugen is deze ideaal doordat de poortjes in dichte en open stand geblokkeerd kunnen worden. Ook voor de dekafdeling zijn de voerligboxen ideaal doordat de varkenshouder tijdens het insemineren met zijn been tussen de poortjes door kan waardoor hij altijd goed bij de zeug kan. Tot slot is de voerligbox goed te gebruiken in de tussenwachtafdelingen om de zeugen gewoon op te sluiten. Genugten Agri B.V. levert deze voerligboxen uit voorraad in lengten van 2,00 en 2,10 meter. Ze kunnen geleverd worden voor een verhoogde RVS trog of onderliggende PVC trog. De boxen zijn voorzien van een speciale bevestigingsstrip voor een nippelleiding. Voor groepshuisvesting van zeugen kunt u naast onze eigen saloonbox ook kiezen voor een korfbox of voor de huisvesting van de zeugen in grote groepen. Voor de groepshuisvesting van zeugen bieden wij u maatwerk op het gebied van verzinkte, kunststof en betonnen hokafscheidingen.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: Saloon box.pdf

Kraamstal:

Voor de kraamstal importeren wij de “Soft-Floor” kraamhokvloeren. Deze vloeren zijn gemaakt van strekmetaal en volledig voorzien van een zeer dikke plastisol coating. Op verzoek kunnen de roostervloeren voorzien worden van een verwarmd biggennest. Deze roostervloeren zijn zacht en warm voor de biggen waardoor beschadiging aan de dieren voorkomen wordt. Voor een goede hygiëne kunnen de roosters gemakkelijk gereinigd worden. Voor onder de zeug worden gietijzeren roosters geleverd waarbij op verzoek het rooster onder de zeug voorzien kan worden van een dicht gedeelte. Door de toepassing van deze gietijzeren roosters, staan de zeugen beter en kunnen ze gemakkelijker opstaan. Verder zijn deze gietijzeren roosters koeler voor de zeugen dan andere roostertypen. Genugten Agri B.V.levert een in eigen beheer ontworpen, volbad-verzinkt, zeer sterk kraamhok, wat zowel in lengte als in breedte volledig instelbaar is en voorzien is van afwijzers en valbeugels. Het ontwerp blinkt uit in eenvoud, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, goede kwaliteit en prijs. De omwanding van de kraamhokken kan uitgevoerd worden met kunststof profielplanken, Trespa of een combinatie daarvan. De omwanding wordt gemonteerd in verzinkte of RVS profielen.


Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: Kraamhok.pdf

Biggenopfok:

Voor de roostervloer in de biggenopfokafdelingen levert Genugten Agri B.V. twee soorten volkern kunststof roosters. Deze roosters worden geleverd in de maten 50 x 80 cm en 50 x 100 cm. De roosters zijn gemaakt van 100 % polipropyleen en worden standaard geleverd in de kleur wit. Grotere partijen kunnen op verzoek en tegen geringe meerkosten in een andere kleur geleverd worden. De roosters zijn afgewerkt met een antislip profiel. De kunststof roosters worden op verzinkte strips gelegd die op de putwanden rusten. De stalinrichting wordt gemaakt van kunststof profielen met verzinkte buizen of Trespa. Beide producten worden toegepast vanwege hun goede reinigbaarheid en lange levensduur. De kunststof profielen worden gemonteerd in RVS profielen. De tussenwanden en deurtjes zijn aan de bovenzijde voorzien van een gegalvaniseerde buis. Indien gekozen wordt voor stalinrichting met Trespa platen, worden deze in een verzinkt frame gemonteerd. De poortjes worden op dezelfde manier gemaakt. Indien de stallen voorzien worden van brijvoedering, wordt een RVS trog in de tussenwanden geïntegreerd.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: Hokinrichting biggen NL.pdf

Vleesvarkens:

Voor de roostervloer in vleesvarkensstallen levert Genugten Agri B.V. een breed pakket roosters, eco-roosters en dichte vloerplaten. De betonproducten zijn van hoge kwaliteit en voldoen ruim aan de DIN 18908 norm. De stalinrichting kan uitgevoerd worden met betonnen of kunststof scheidingswanden of een combinatie van beide. Door toepassing van een betonnen stalinrichting worden zeer stabiele hokken verkregen. Een bijkomend voordeel van deze uitvoering is dat de afdelingswanden tot 1 meter ook in beton uitgevoerd worden. Als alternatief kan gekozen worden voor stalinrichting gemaakt van kunststof profielen met verzinkte buizen. Een voordeel van deze uitvoering is de betere reinigbaarheid. De kunststof profielen worden gemonteerd in RVS profielen. De tussenwanden en deurtjes zijn aan de bovenzijde voorzien van een of meer gegalvaniseerde buizen. Indien de stallen voorzien worden van brijvoedering, worden de RVS troggen in de tussenwanden geïntegreerd.


De tussenafscheidingen bestaan bij dit systeem uit drie kunststof profielplanken met daarboven drie verzinkte buizen. De voorfronten bestaan uit vier kunststof profielplanken met daarboven één verzinkte buis. In deze inrichting worden nieuwe PVC-profielplanken gebruikt van 20 cm hoog en 35 mm breed, welke op maat worden aangeleverd. Beide uitvoeringen kunnen worden toegepast met brijbakken of RVS-troggen voor brijvoedering. Een andere mogelijkheid is het gebruik van gelaste verzinkte hekken, waarin in het onderste gedeelte een trespa-plaat in geschroefd wordt. Bij beide systemen is het mogelijk in de tussenafscheidingen een RVS-trog, een droogvoerbak of een brijbak in te monteren.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: NL Stalinrichting_Vleesvarkens_LQ.pdf