gototopgototop
Ventilatieplafond PDF Afdrukken E-mailadres

Informatie over het “Soft-Air” ventilatieplafond:

Een goed klimaat in de stal is een vereiste voor een hoge productie in de varkenshouderij. Onze jarenlange ervaring met ventilatieplafonds staat borg voor een optimaal ventilatiesysteem. Bij het 'SOFT-AIR' ventilatieplafond wordt de binnenkomende lucht optimaal over de afdeling verdeeld. Verder wordt de koude binnenkomende lucht in de winter opgewarmd tot 5 à 10 graden onder de ruimtetemperatuur. Hierdoor wordt tocht voorkomen. Genugten Agri B.V. levert 'SOFT-AIR' ventilatieplafonds in twee uitvoeringen: met stalen profielplaten of met kunststof profielplaten, gemaakt van met glasvezel versterkt polyester. De stalen profielplaten wordt alleen toegepast als de brandvoorschriften dit vereisen.

De kunststof profielplaten hebben als voordeel ten opzichte van stalen profielplaten dat ze eenvoudiger te verwerken, duurzaam en absoluut corrosievrij zijn. Op de profielplaten wordt 80 mm dikke glaswol gelegd, die aan de onderzijde is voorzien van een glasvlies. De glaswol wordt speciaal voor Genugten Agri B.V. geproduceerd en is behandeld met siliconen, waardoor deze veerkrachtig blijft en beschermd is tegen vocht. Genugten Agri B.V. levert de ventilatieplafonds met alle benodigde ophang- en bevestigingsmaterialen, eventueel compleet gemonteerd.

Het SOFT-AIR ventilatieplafond met Ventu-Flow systeem

De toepassing van het 'Ventu-Flow' systeem in combinatie met een SOFT-AIR ventilatieplafond geeft de volgende extra voordelen:

  • De natuurlijke luchtstroom in de stal wordt bevorderd waardoor 's winters minder geventileerd kan worden en 's zomers de verse lucht beter benut wordt;
  • Het systeem voorkomt storende luchtbewegingen van de ene naar de andere helft van de afdeling;
  • Voor de werknemer ontstaat een frisser werkklimaat bij het controleren van de dieren;
  • Mogelijke temperatuursverschillen in een afdeling worden verminderd.

Hieronder kunt u in een film zien hoe de luchtverplaatsing in het systeem werkt:

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden: Ventuflow_systeem_NL.pdf